top of page
  • Weer 100 pagina's dik! Vol lokale verhalen

BNR6 - Rood


Na een ongekend aangename nazomer waar maar geen einde aan leek te komen, heeft de herfst dan toch zijn koude, natte voeten in ons midden geplant. Dat betekent weer ’s morgens met donker opstaan en met verkleumde vingers op de fiets naar school of werk. Daarvan krijgt een mens behoefte aan warmte.

Wij dachten bij een herfst- en winternummer voor B. meteen aan rood: aan de ondergaande zon op een vrieskoude dag, aan rode wangen na een strandwandeling. Al pratend kregen we steeds meer associaties met rood. Rood staan als symbool voor financiële nood; een onderwerp waar mensen het meestal liever niet over hebben. Predikant en B.-columnist Ad van Nieuwpoort houdt in dit artikel een pleidooi voor aandacht geven aan elkaar. Dat sluit aan bij de kerstgedachte, waarmee we meteen de link leggen naar rood om van te genieten. Van een goed glas wijn bijvoorbeeld, en voor wie zich afvraagt wat er dit jaar met Kerst op tafel moet komen: wat dacht je van een kerstmenu in rood?

Rood in je interieur of om in te toeren kies je bewust: dan wil je opvallen. Dat doen de klassieke schoonheden op vier wielen in deze B. dan ook. Rood haar is een ander verhaal – dat krijg je van moeder natuur. We vonden buurtgenoten bereid om met hun rode lokken voor de camera te verschijnen en dat leverde een bijzondere serie redheads op. Veel meer mensen wilden tijd vrij maken om hun verhaal te vertellen. We legden letterlijk de rode loper uit voor nieuwkomers in onze dorpen, maar we willen op deze plek ook alle anderen bedanken die hebben bijgedragen aan weer een boordevolle B.

In dit nummer lees je over de geschiedenis van het Ramplaankwartier. Een Haarlemse wijk, grenzend aan Overveen en Bloemendaal. Onze meest nabije buren zijn op allerlei manieren verbonden met de Bloemendaalse dorpen. Daarom leggen we graag een lijntje via B. in de hoop dat dit nog meer bijzondere verhalen én lezers gaat opleveren.

In de aanloop naar de feestmaand wensen we je veel lees- en kijkplezier. Verheug je ook alvast op het nieuwe jaar, dan valt B. drie keer in de bus.

Maaike Brouwer, Mimi Sugarman en Ellen Meijer

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page