…is een spierwitte cocktail met een frisse smaak in een champagne flûte. De echte scroppino komt niet uit een flesje, blender of tap, maar klop je met de hand. Je maakt hem à la minute met Italiaans citroenijs, wodka en prosecco en drinkt hem direct ijskoud. “Once tasted, addicted for life”, volgens Bas van de Sande van Scroppino Club.
Recept voor 1 scroppino
ingrediënten
120 gram Italiaans citroenijs
15 ml wodka
30 ml prosecco
1 scroppino tool kit (bestaat uit een bekken, garde en schenkkan)
1 champagne flûte
Bereiding
Voeg het citroenijs samen met de wodka in de bekken.
Klop met de garde de wodka door het ijs tot een gladde emulsie.
Voeg de prosecco toe en spatel er voorzichtig doorheen.
Giet over in de schenkkan en serveer in een champagne flûte.
Enjoy!
Tip: geen zin om zelf te maken? Bij Bas van de Sande huur je een mobiele scroppino bar voor je feest of evenement. Voor je neus bereiden cocktailshakers de perfecte scroppino.