top of page
  • fotografie en styling: Marjolijn Zweerts de Jong |

Zomerse limonades van Lisette Kookt!


Een echte klassieker. Voor 2 liter citroenlimonade pers je 6 citroenen uit, om te zoeten voeg je 6 el honing toe. Roer sap en honing door 2 liter ijskoud water (flink roeren). Voor extra variatie kun je verse munt toevoegen. Het oog wil ook wat, dus snij een paar mooie schijven citroen doe ze in de limonade.

Aardbei-rabarber limonade

Voor een fris en zomers drankje snij je 200 gr aardbeien in dunne plakjes. Doe hetzelfde met 2 stengels rabarber en 2 limoenen. Pluk ook een flinke handvol verse muntblaadjes. Meng alle ingrediënten met 2 liter koud water en laat minimaal 1 uur trekken. Hoe langer je het laat staan, hoe sterker de smaak.

Watermeloen-limoen ranja

Een heerlijke combinatie voor warme dagen. De limonade maak je zo: pers 2 limoenen uit en vang het sap op. Snij 200 gram watermeloen in blokjes en voeg deze samen met een handvol verse munt toe aan 2 liter koud water. Voeg limoensap en naar smaak honing toe, roer goed door en laat 1 uur trekken.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page