top of page
  • van de redactie

BNR 9 - WIJS


De Nederlandse taal zit propvol spreekwoorden en gezegdes. Van die ‘onomstotelijke wijsheden’ waar je als kind al mee om de oren krijgt. ‘Haastige spoed is zelden goed’ of ‘Boontje komt om zijn loontje’, bedoeld om je wijzer of verantwoordelijker te maken. Maar wat is nou wijs?

Sommige mensen gaan op een berg zitten wachten tot de wijsheid naar hen toekomt. De meesten van ons worden gaandeweg het leven met vallen en opstaan wijzer – door ervaringen en door fouten te maken. Je raadt het al, ‘Wijs’ is het thema in deze B. en komt in allerlei vormen voorbij. Van een bijna honderdjarige dorpsgenote die terugkijkt op haar leven tot een professor en een jongere die op zijn eigen wijze ambities nastreeft. En wat dacht je van uilen? Al bij de oude Grieken stonden deze vogels symbool voor wijsheid. Wijs kan ook gaan over persoonlijke groei. Vier mensen vertellen wat zij aan coaching hebben gehad.

Nieuwsgierigheid, in positieve zin dan, is misschien ook wel een vorm van wijsheid. Op dat vlak valt er in deze B. weer van alles te zien en te lezen. We mochten rondkijken in een prachtige moderne bungalow die een complete metamorfose heeft ondergaan. Ook gingen we op pad met een man die er zijn beroep van heeft gemaakt om overal zijn neus naar binnen te steken op zoek naar bijzondere fi lm locaties.

Bloemendaalse mannen staan op de foto met al hun sportgadgets (en noemen hun beste sportprestatie ooit). Om je vast in de stemming te brengen voor de wintersport mogen we dit keer sportlessen in de sneeuw weggeven. Kijk snel op pagina 82.

Veel Bloemendalers zijn ongetwijfeld benieuwd naar onze nieuwe burgemeester. Wie is hij en wat wil hij in onze dorpen bereiken? B. ging bij hem langs. Genoeg dus om er met een glas wijn of thee eens lekker voor te gaan zitten. Of neem er een verrukkelijke kop soep bij, eentje van de recepten die Makkie Mulder, hoofdredacteur van foodmagazine Delicious, met ons deelde.

Onwijs veel leesplezier!

Mimi Sugarman, Maaike Brouwer en Ellen Meijer

143 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page