top of page
  • van de redactie

BNR11 - SPORT

In de benen


Op de open vlakte ligt een kudde schapen vredig te niksen tussen de zoet geurende meidoornstruiken. Een paar dieren hebben zich half op het pad neergevleid en kijken de passerende jogger schaapachtig aan – hoe kunnen ze anders. Zouden ze zich afvragen waarom die tweevoeter zich zo in het zweet loopt te rennen? Andersom ziet de jogger in het landschap met de bloeiende struiken en de kudde in ruste een abstract kunstwerk: het lijken wel theekransjes in de sneeuw, een soort Alice in Wonderland-tafereel.

Een wekelijks rondje hardlopen in de duinen levert veel meer op dan alleen een fitter lijf. Je ziet de seizoenen veranderen, soms geleidelijk, andere keren abrupt. De natuur heeft door de eeuwen heen kunstenaars geïnspireerd tot de prachtigste muziek en schilderijen. Ook de bewegende mens fascineert. Er worden boeken vol geschreven over topvoetballers, wielrenners, bergbeklimmers, over de heilzame kanten van yoga. Tijdens een WK of Olympische Spelen volgen massa’s mensen de glorieuze overwinning dan wel ondergang van hun idolen.

In deze sporteditie van B. lees je over de uitdaging en het plezier die je in bewegen kunt vinden. Voor de een is dat een professionele sportcarrière, voor de ander de hechte band met een paard of gewoon een potje trampolinespringen op het strand. Je kunt deze zomer ook al wandelend genieten van natuur en (muziek)kunst op Elswout en bij Caprera.

Zoals je van B. gewend bent, valt buiten het thema om nog veel meer te lezen. Bijvoorbeeld over de geschiedenis van Hofstede Sparrenheuvel en over moestuinen waar je zelf groenten kunt oogsten. Als je van de mediterrane keuken houdt, wil je vast de amandelgazpacho eens proberen. Wat beweegt twee dorpsgenoten om al hun bezit te verkopen en drie jaar zeilend door Europa te trekken? Dat, en nog veel meer, vind je in deze B. Doe ̓m alvast in je strandtas of koffer, voor als je straks in je vakantie even helemaal niets hoeft…

Fijne zomer,

Mimi Sugarman, Maaike Brouwer en Ellen Meijer

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page