top of page
  • Bee-Media

B12 - DESIGN

Vormkunst

Waar je ook kijkt, alles om je heen heeft een vorm. Van je kleding tot je huis en je auto, over het ontwerp ervan is nagedacht – iemand heeft er een gevoel of een boodschap in gelegd. Steve Jobs vond design een grappig woord. Hij zei: ‘Sommigen denken dat design betekent hoe iets eruitziet. Maar eigenlijk, als je dieper graaft, is het hoe het echt werkt.’ Intrigerend om te kunnen uitvinden hoe iets werkt of in elkaar zit en daarover na te denken.

In de Bloemendaalse dorpen wonen creatieve mensen van allerlei pluimage die verrassende objecten en/of producten maken. We hebben er een aantal opgedoken, dus nu kan iedereen naar hun werk kijken en er iets van vinden. Sommige dingen zijn ontworpen als slimmigheid, andere puur voor ‘de mooi’… en dan: wat is mooi? Wat jou aanspreekt is volgens je buurman misschien spuuglelijk. Kunst schuurt soms en dat kan precies de bedoeling zijn. Kun je als aanschouwer voelen of begrijpen wat een kunstenaar wilde vertellen? Kijk en oordeel zelf.

Beleggen in kunst wint aan populariteit. In deze B. lees je waar je op moet letten. Ook ‘collectible design’ wordt aangeschaft als investering, vertelt een interior designer. We mochten binnenkijken in BulbSpaces, een voormalige bollenschuur waar creatieve bedrijven huizen.

Onze kunst & cultuur-pagina’s zijn dit keer bijzonder goed gevuld. En er is komende winter weer van alles te doen buiten de deur, zoals je kunt zien in de agenda. Geen zin om de kou in te gaan? Kruip lekker op de bank met een boek van Bloemendaalse bodem. We hebben er een aantal voor je geselecteerd, die je nog kunt winnen ook.

Veel kijk-, denk- en leesplezier!

Mimi Sugarman, Maaike Brouwer en Ellen Meijer

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page