top of page
  • Bee-Media

Hoe help je jezelf (of een ander) de feestdagen door?

December is niet voor iedereen een feestmaand. Wie afscheid heeft moeten nemen van een geliefd persoon, voelt het gemis in deze periode vaak extra sterk. Dan vallen de feestdagen zwaar. Mensen in de omgeving weten soms niet goed hoe ze moeten omgaan met een naaste die het moeilijk heeft.

Daarom organiseert De Nieuwe Lente in Heemstede op vrijdag 30 november een avond over verlies en rouw (20.00 - 22.00 uur). Zes therapeuten met verschillende specialismen vormen de werkgroep Verlies & Rouw. Zij vertellen over hun werk en geven adviezen om verlies draaglijker te maken en over hoe om te gaan met het verdriet van een naaste.

Drie gastsprekers delen hun ervaringen en inzichten rond dit thema. Chantal Visser-de Mol uit Bloemendaal is rouwdeskundige. Zij vertelt over zingeving, energie en geloof in de periode van verlies en rouw. Uitvaartbegeleidster Colinda Veldman zet zich als vrijwilliger in voor jonge gezinnen waarvan een van de ouders is overleden of ongeneeslijk ziek is. De Haarlemse Carolien Spaans heeft het boek ‘Doet sneeuw pijn’ geschreven. Dat gaat over hoe ze, na het onvoorstelbare verlies van haar man, de kracht vond om samen met hun zoontje opnieuw te beginnen.

Kijk voor meer informatie op https://denieuwelente-heemstede.nl/events/rouw-verlies-met-het-oog-op-de-feestdagen/

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page