top of page
  • Bee-Media

B14 - FAMILIE ENZO

Een korte brainstorm over het thema ‘Familie’ leverde ons al meteen een waslijst aan ideeën op. We moesten ons dus inhouden, al vonden we dat lastig. Mocht je een mooi familie-onderwerp missen... sorry, het had er niet meer in gepast.

Iedereen heeft een familie – een omvangrijke of een piepkleine – die je vanzelf en ongevraagd krijgt. Besluit je met iemand je leven te delen, dan krijg je er zomaar een nieuwe familie bij. Die je mogelijk zelf uitbreidt met nageslacht. Verdrietig genoeg houdt zo’n fusie niet altijd stand. B. vroeg een vijftal specialisten hoe je het beste met zo’n situatie om kunt gaan, vooral in het belang van dat bewuste nageslacht. Zij geven waardevolle adviezen. In deze B. ontmoet je ook enkele Bloemendaalse gezinnen, van uiteenlopende samenstellingen en leeftijden. Misschien herken je ze wel.

Families vormen vaak sterke verbanden, dat blijkt ook uit het succes van de familiebedrijven, die in deze B. hun verhaal vertellen. Ze houden soms generaties lang stand. Over generaties gesproken, sommige families hebben een geschiedenis die vele eeuwen teruggaat. Vaak beschikken zij over een familiewapen. We hebben ons verdiept in de herkomst en betekenis daarvan en nemen je mee in de fascinerende wereld van de heraldiek.

Op het moment dat deze editie van B.Magazine van de persen rolt is de zomer net begonnen, die heerlijke tijd van (hopelijk) zonnige dagen en lange zomeravonden. Een terrasje pikken hoort daarbij. We hebben een aantal fijne bezocht, allemaal in de buurt. Bij de zomer denken we ook aan festivals en streetfood. Voor onze culinaire rubriek brachten we foodtrucks bij elkaar die je deze zomer kunt tegenkomen. Op de pagina’s Kunst & Cultuur vind je tal van tips, zoals de Koorbiënnale, Klaterklanken en de Pauw-concerten, nou ja, te veel om op te noemen.

We wensen je veel leesplezier en een zonnige zomer!

Ellen Meijer, Mimi Sugarman en Maaike Brouwer

139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page