top of page
  • Bee-Media

Hoop in crisistijd

Als mensen na een week ‘verplicht’ binnen zitten op een stralend zonnige zaterdag willen uitwaaien op het strand, maar daarmee de risico’s op besmetting met het coronavirus onverantwoord groot worden; wat doet dat met een bestuurder? De burgemeester van Bloemendaal vertelt erover in de eerste aflevering van ‘Tegengif, een programma van de Dorpskerk Bloemendaal als teken van hoop in een tijd die veel mensen beangstigt. Om de samenleving te beschermen moet individuele vrijheid soms wijken, vindt Elbert Roest. Maar hij ziet ook saamhorigheid bij inwoners: buurtgenoten laten voor elkaar de hond uit of doen boodschappen voor wie dat niet zelf kan.

De komende tijd interviewt predikant Ad van Nieuwpoort drie keer per week een bekende of minder bekende inwoner van de gemeente Bloemendaal. In een gesprek van telkens 10 minuten bevraagt hij ze over hoe zij deze tijd ervaren. Wat biedt troost, wat geeft moed om door te gaan?

De uitzendingen zijn ook hier online te bekijken.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page