top of page
  • Bee-Media | fotografie cover: Joris Funcke

BNR.17 - GEZOND

Bijgewerkt op: 2 nov. 2020

Alles stroomt

Als je een filmpje of foto ziet met mensen dicht bij elkaar, weet je meteen: dat moet pre-corona zijn. Propvolle treinen, hossende menigten, hutjemutje op het strand – kan allemaal niet meer. Corona heeft zich in korte tijd in ons bestaan genesteld en is voorlopig here to stay. En dus houden we afstand, wat in de ene situatie best prettig voelt en in de andere verdrietig maakt.

Hoewel alles anders is dan anders, blijven ook dingen hetzelfde. Aanschouw het groen in onze omgeving, dat in deze tijd van het jaar groeit en bloeit. In elk dorp vind je markante bomen die al heel wat crises voorbij hebben zien komen, maar nog fier overeind staan, levend dan wel dood. In deze B. ‘portretteren’ we er acht.

Virus of geen virus, er moet elke avond eten op tafel. Zelfs voor wie nauwelijks de deur uit komt, is de gang naar de supermarkt (bijna) dagelijkse kost. En als je dan toch meer thuis bent, heb je misschien tijd om iets extra lekkers te maken. Met de zomerse salades in dit nummer kun je aankomen bij een barbecue op afstand.

De noodzaak om onze huizen te verduurzamen blijft onverminderd groot, daar verandert de crisis niks aan, hooguit zijn we ons door alle onzekerheden meer bewust van bedreigingen voor onze toekomst en daar valt klimaatverandering zeker onder. Des te meer reden om serieus werk te maken van isoleren en bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen. Een geliefd en daarom terugkerend onderwerp is gluren bij de buren. We leiden je rond in een kleurrijk Bloemendaals herenhuis.

Dat B. dit keer als thema ‘Gezond’ heeft, is toeval. We hadden het al gekozen voordat patiënt nul in Nederland werd gespot. Hoewel corona onvermijdelijk hier en daar opduikt in verhalen, gaat gezondheid over meer dan dat. Over het klimaat binnenshuis bijvoorbeeld, en over gezonde voeding. Wat beslist bijdraagt aan ieders welzijn is ontspanning. Nu musea en theaters voorzichtig heropenen, valt er cultureel weer iets te beleven. En anders duik je gewoon met een biertje of een kop thee in een van de boeken die je via B. kunt winnen.

We wensen je een lange, zorgeloze zomer.

Mimi Sugarman, Maaike Brouwer en Ellen Meijer

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page