top of page
  • Foto van schrijverMimi Sugarman

BNR.20 - Buiten

Explosie van levenOngewoon lang bleef het dit voorjaar koud en nat, zelfs eind mei leek het buiten nog herfst. Maar ineens was hij daar dan toch: de zon. Alles en iedereen kwam tot leven. Vogels legden alsnog hun eieren, bomen en planten ontploften. Tegelijkertijd kregen we eindelijk iets van onze vrijheid terug. De kinderen konden weer naar school, samen sporten mocht weer en winkels en terrassen gingen open. Je zou bijna denken dat de weergoden en het OMT samen vonden dat het tijd was om de wereld weer tot leven te wekken.

Met hernieuwde energie hebben wij een zomereditie van B.Magazine voor je gemaakt, vol inspirerende en informatieve verhalen en interviews en met prachtige foto’s. B-medewerkers Nienke en Teun volgen in de duinen de sporen van Jac. P.Thijsse en vertellen waar je nachtegalen kunt horen zingen. Emeritus-hoogleraar Erik de Jong legt uit waarom minder netjes tuinieren goed is voor de natuur en een buur uit Aerdenhout gaat al suppend het afvalprobleem te lijf. Twee lokale jongeren laten zien hoe zij het leven omarmen en uitdagingen aangaan. Verder besteden we aandacht aan activiteiten rond het Godfried Bomansjaar, de Bloemendaalse schrijver en tv-persoonlijkheid die vijftig jaar geleden overleed.


Hou je van lezen, dan kun in deze B. je hart ophalen, met leestips van Arno Koek en een reportage over minibiebjes, waar je onverwachte schatten kunt ontdekken. Daarnaast mogen we een flink aantal boeken cadeau geven, bijvoorbeeld over ons eigen Atlantis: een land dat ooit bewoond werd, voordat het verdronk in zee. En natuurlijk over de Zeeweg, die 100 jaar geleden werd aangelegd.


Nu theaters, concertzalen en musea weer open zijn, kunnen we je in deze B. eindelijk weer een goedgevulde culturele agenda bieden. Podia als Caprera, Zocherlounge, Muzenforum en Theater Haarlem staan te popelen om je te ontvangen. Musici, theatermakers en kunstenaars willen niets liever dan je vermaken en je laten genieten, lachen en huilen. Musea zetten hun deuren wijd open voor bezoekers. Ze hebben boeiende verhalen te vertellen die je aan het denken zetten. Kortom: wat is een leven zonder kunst en cultuur?

We wensen je een zonnige zomer.


Ellen Meijer, Mimi Sugarman en Maaike Brouwer
Lees B-Magazine ook online b-magazine.nl/magazine

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page