top of page
  • Foto van schrijverMimi Sugarman

BNR.19 - Buren

DE LUIKEN OPEN

Na de plots ingetreden en even abrupt weer weggesmolten winter werd het, vroeger dan verwacht, lente. Natuurlijk, het kan in april nog spoken, maar bij de eerste echt warme zonnestralen gaat in veel hoofden de knop om. En dus hoor je in omliggende tuinen overal geschuur en getimmer. Er wordt een patio gereinigd met de hogedrukspuit, de kinderen van twee huizen verderop zitten druk kletsend te krijten op de stoep.


Met de ramen en deuren open ben je je meer bewust van de mensen die naast je wonen. Daarom vonden we het een passend voorjaarsthema: buren. Voor sommigen zijn ze een bron van ergernis, maar met een beetje geluk heb je veel plezier van elkaar. De spreekwoordelijke goede buur biedt als het uitkomt de helpende hand zonder zich op te dringen en zijn of haar groet in het voorbijgaan (‘Môge, jij bent vroeg op…’) bevestigt dat je op deze plek thuis bent. Sommige buren worden vrienden voor het leven, zoals de dorpsgenoten die in deze B. over elkaar vertellen. Andere, lees: de wisenten in onze ‘achtertuin’, kun je het beste van veraf gadeslaan. Je hebt ook buren voor wie je graag een rondje omfietst, omdat ze zulke heerlijke broden of taarten bakken.


B. kijkt in dit nummer binnen in een Aerdenhouts jarendertighuis en in een wel heel bijzondere werkplaats: de meest exotische dieren krijgen daar na hun – natuurlijke – dood een tweede bestaan als kunstobject. Over schoonheid gesproken, we zijn blij met onze nieuwe rubriek ‘Mooi & gezond’. Te beginnen met een artikel over baden in (ijs)koud natuurwater.

Wie zijn toch die mobiele winkeliers in de straat en de mensen die zich ontfermen over ons afval? Ontmoet ze via deze B. En ook al kun je niet of nauwelijks buiten de deur genieten van cultuur, er is genoeg om naar te kijken en over te lezen. Als je door de overvloedige lentezon zin krijgt om zelf de handen uit de mouwen te steken: veel bakplezier met de favoriete recepten van onze buurtbakkers!


Mimi Sugarman, Maaike Brouwer en Ellen Meijer


Lees B-Magazine ook online b-magazine.nl/magazine

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page