top of page
  • Foto van schrijverBee-Media

BNR 23 DIEREN

Met het zand tussen je tenen


Aan mensen die een (corona)hond, kat, cavia of parkiet hebben, hoef je niet uit te leggen hoeveel vreugde een huisdier brengt. Het opgewekte getjilp, de stok achter de deur om elke dag te gaan wandelen, afijn, vul maar in. Ook als je die gezelligheid niet in huis hebt, kun je vrolijk verrast worden door een ontmoeting met een dier. Bijvoorbeeld met een eekhoorn die in de duinen vanachter een boomstam om het hoekje gluurt of er goed volk aankomt. En dat nog een paar keer doet op weg naar de boomkruin, om daar uitgebreid z’n vacht te poetsen. Soms gaat het er minder vrolijk aan toe, zoals bij het mezenpaar dat hun jong in de achtertuin met engelengeduld zo ver probeert te krijgen dat het gaat vliegen – totdat een ekster het beestje in één haal van de grond plukt en ermee wegvliegt, de ouders moord en brand kwetterend achterlatend.


In B.Magazine kom je deze keer allerlei ontmoetingen met dieren tegen. In musea bijvoorbeeld, waar je ze opgezet ziet of afgebeeld op schilderijen en aardewerk. In de wei, in het wild, zelfs in de garage vertellen dorpsgenoten over hun speciale band met die ene soort. In de duinen kun je de kleine Grote Vijf spotten, als je met je neus bij het zand gaat zitten (let op: er zijn vraatzuchtige types bij). En als je dacht er op het strand alleen maar zand ligt, heb je het mis. Er is volop dieren- en plantenleven te vinden.

De zomer is de tijd van het jaar voor urenlange wandelingen langs het strand, met je voeten in de zee. Als je richting land kijkt, zie je om de paar honderd meter een strandpaal. Ontdek wat het nut van de palen was en bekijk de mooiste exemplaren langs dit deel van de kust. Lees ook waarom je lijf zout nodig heeft, maar te veel juist schadelijk is. Onze culinaire productie is ook typisch zomers: heb je al eens gekookt met bloemen uit dit seizoen?

We mochten binnenkijken in een gerenoveerde Aerdenhoutse duinvilla, een pijncoach legt uit wat je zelf kunt doen om langdurige pijn te verminderen en er valt weer veel te bezien en beluisteren aan kunst en cultuur, zowel binnen als buiten. Genoeg redenen om je in je (strand)stoel te laten inspireren door verhalen en fotoreportages uit je eigen buurt.Een mooie zomer!


Mimi Sugarman, Maaike Brouwer en Ellen Meijer118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page