top of page
  • Bee-Media

BNR22 ZELF

Weer op gang

Overal staan krokussen en narcissen vrolijk te bloeien, dus dan weet je: de lente komt eraan. We brengen je alvast in voorjaarsstemming met een aandoenlijke fotoreportage, waarin je de gezinsuitbreiding van een zwanenfamilie kunt volgen van ei tot het volwassen worden van de jongen. Ook bij ons mensen komt, na twee jaar coronabeperkingen, het (sociale) leven weer op gang. Zo kunnen jongeren er eindelijk weer op uit om nieuwe ervaringen op te doen. In deze B. lees je een pleidooi om hen meer tijd en ruimte te geven zichzelf in alle vrijheid te ontwikkelen. Ook anderen hebben die behoefte. Zoals mensen met dementie, die zich moeten aanpassen aan een volgende levensfase. Lees hoe (met wat hulp) veel mogelijk is om zelf actief te blijven en kwaliteit van leven te behouden.

Voor de portrettenserie gingen we op zoek naar dorpsgenoten die zelf iets kunnen maken. Ongelooflijk hoeveel (des)kundigheid en creativiteit we daarbij tegenkwamen. En om bij het thema ‘zelf’ te blijven, heb je weleens gehoord van zelfmassage? We laten je kennismaken met verschillende technieken die je op jezelf kunt toepassen, bijvoorbeeld bij spierpijn, hoofdpijn of stress. Het is niet moeilijk te leren en het werkt echt ontspannend. Dus: kneden maar. Voor wie graag een goed boek leest hebben we weer interessante leestips. Ga je er liever op uit, dan mag je het biodiversiteitsweekend niet missen. Op 9 en 10 april openen lokale organisaties hun deuren en hekken om te laten zien wat hier in de omgeving allemaal groeit en bloeit, en hoe je de natuur een handje kunt helpen. Verder staat deze B. propvol verhalen, onder meer over een vergeten luchtvaartpionier, een unieke school en mogelijkheden om economisch daklozen aan woonruimte te helpen.

Gelukkig kan de cultuursector weer onbeperkt bezoekers ontvangen. We zijn blij dat we in de kunst & cultuur pagina’s kunnen vertellen over exposities en concerten die wél doorgaan. Zoals bij Caprera, dat vanaf begin mei start met een gevarieerd programma. Liefhebbers van geschiedenis kunnen terecht bij de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, die een fototentoonstelling organiseert over 75 jaar Bennebroek. Bloemendaler Jan Kees Kokke schreef een boek over de fameuze familie Borski, dat binnenkort verschijnt (en dat je kunt winnen). Dit alles en meer lees je in deze nieuwe B.


We wensen je een zonnig voorjaar.


Mimi Sugarman, Ellen Meijer en Maaike Brouwer


207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page