top of page
  • Foto van schrijverBee-Media

Opbloeien - BNR28

Na zoveel maanden nattigheid verlangen we allemaal naar de lente, daarom beginnen we deze editie met vrolijke voorjaarsbloemen op de cover. De winter was warmer dan normaal, maar de regen maakte het buiten toch onaangenaam. Wilde je lekker de duinen of de bossen in, dan kwam je verder met een bootje dan met boots. Niet voor niets besteden we in deze B. aandacht aan het aanpakken van wateroverlast. 


In het thema Groei & Bloei zetten we de eigenaren van de lokale bloemenkiosken in het zonnetje, die in weer en wind buiten staan. Je leest hoe je zelf meer groen kunt creëren in je straat en je krijgt tips over het laten groeien van je geld. We interviewden vrijwilligers van goededoelenorganisaties die kwetsbare mensen de kans geven op te bloeien. In de buurt en ver weg. Ook binnen onze gemeente is aandacht voor het welzijn van inwoners die het moeilijk hebben. 


Soms komen thema’s op ons pad waarvan we als redactie voelen: die verdienen aandacht. Dit keer gaat het om twee boeken van lokale auteurs over vrouwenzaken met een grote maatschappelijke impact: de overgang en femicide. Deze onder-werpen raken iedereen die een vrouw, zus, moeder, vriendin en vrouwelijke collega heeft. Lees je liever iets ter ontspanning, dan mag je de leestips van Arno niet missen.


Het kunst- en cultuurseizoen draait op volle toeren, dus lees je in deze B. over klassieke concerten, leerzame workshops en interessante exposities. Wat weet jij eigenlijk van drag? In Het Frans Hals Museum wijden ze er een tentoonstelling aan. In Teylers Museum ontdek je dat virtual reality veel ouder is dan je denkt. Verder maakten we een fotoreportage van vijf Bloemendaalse kerken die je misschien nog nooit van binnen hebt gezien. Ze ‘verbergen’ een rijkdom aan cultureel erfgoed. 


Veel lees- en kijkplezier!Ellen Meijer, Mimi Sugarman en Maaike Brouwer (foto cover: Hilde de Wolf - foto redactie: Saskia Koning)153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page