top of page
  • Foto van schrijverBee-Media

DE NIEUWE B. NR27 STIJL

Helemaal jezelf

Terwijl de mountainbiker vanaf het strand richting de duinen ploegt, roept hij in het voorbijgaan vrolijk ‘Môge!’ naar de jogger. Dat valt op, omdat bij de buitensporters fietsers meestal fietsers groeten, en joggers meestal joggers. Misschien is het omdat ze beiden het tenue dragen van de vijftiger die fit wil blijven: een zwarte legging met fluorescerende accenten en een kort jasje tegen de herfstmiezer. Dat schept een band.

Fotograaf Hans Eijkelboom maakt al meer dan veertig jaar portretten van mensen op straat die qua kledingstijl enorm op elkaar lijken. Mooi (en ook wel komisch) om te zien dat we allemaal uniek en tegelijk kuddedieren zijn. Hetzelfde geldt voor levensstijlen: mensen voelen zich verbonden met anderen die er vergelijkbare ideeën op na houden, maar kiezen evengoed graag hun eigen pad. Zoals de tuinvrouw, de ondernemer en de dorpsgenote die nooit eten weggooit. Nu het toch over stijl gaat – het thema van deze B. – laten we je zien welke bouwstijlen toonaangevend zijn in de gemeente. Columnist Roos Panis heeft in stijl afscheid genomen van haar werk in de bieb (maar niet van B.☺).

B. verschijnt dit jaar iets later in november. Als je uitkijkt naar het kerstdiner, maar nog wel wat ideeën kunt gebruiken voor het menu, bekijk dan de culinaire klassiekers in dit nummer. December is ook op cultureel vlak een toptijd, dat belooft weer volle theaterzalen en aansprekende tentoonstellingen. We mochten binnenkijken in een huis dat van een bouwval is veranderd in een levensbestendige woning. We doken in de wereld van mantelzorgen, oftewel: hoe zorg je goed voor je naaste én jezelf? Last but not least maak je kennis met de twee(!) burgemeesters van Bloemendaal.

De donkere dagen voor Kerst nodigen uit om het binnen gezellig te maken met vrienden en familie. En misschien dit jaar eens te meer te beseffen hoe bevoorrecht je bent als je een in land leeft waar je vrij je mening mag geven over alles en iedereen,

en je eigen (levens)stijl kunt kiezen. We wensen je fijne feestdagen en een mooie start van het nieuwe jaar.

Mimi Sugarman, Maaike Brouwer en Ellen Meijer
197 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page